Украинският президент Володимир Зеленски настоя за правен отговор на международно

...
Украинският президент Володимир Зеленски настоя за правен отговор на международно
Коментари Харесай

Зеленски: Никой по света не инвестира в тероризъм повече от Русия

Украинският президент Володимир Зеленски настоя за юридически отговор на интернационално равнище по отношение на дейностите на Русия на територията на страната му. " Ще създадем всичко, с цел да няма равнодушие по света по отношение на тази ужасна война, която Русия разпростра против страната ни и против самата концепция за независимост ", уточни той в обичайното послание към украинците, оповестено на уеб страницата му, съобщи.

" Можете да изберете който и да било ден в Украйна - да вземем за пример днешния или всеки ден след 24 февруари, с цел да установите, че никой по света не влага в тероризъм повече от Русия. Това има потребност от юридически отговор на световно равнище ", акцентира Зеленски във връзка спора.
Той също по този начин благодари на американския Сенат, който по-рано единомислещо утвърди резолюция, с която приканва държавния секретар Антъни Блинкен да дефинира Русия като страна, която поддържа тероризма. Като причина са посочени съветските дейности в Чечения, Грузия, Сирия и Украйна, който са довели, изтъквам, " до гибелта на безчет мъже, дами и деца ".

Резолюцията не е обвързваща за Държавния департамент, прецизира " Ню Йорк таймс ", само че усилва натиска върху администрацията на президента Джо Байдън да добави Русия към листата с страни, които поддържат тероризма. Този лист към този момент включва Куба, Северна Корея, Иран и Сирия, съобщи БНР.
Досега в поддръжка на управляващите в Киев американският Конгрес е одобрил над 50 милиарда $ помощ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР