Покриването на критерия инфлация за присъединяване към еврозоната изисква усилия.

...
Покриването на критерия инфлация за присъединяване към еврозоната изисква усилия.
Коментари Харесай

Петко Николов: Еврозоната е стратегическа цел, процесът включва защита на потребителите

Покриването на критерия инфлация за присъединение към еврозоната изисква старания. България работи за подготовка на предприятията и потребителите.

Това съобщи служебният министър на стопанската система Петко Николов по време на интернационалната конференция „ България в еврозоната, по кое време? “.

" Стратегическата цел на България е да извърши изискванията за еврозоната до края на 2024 година. Трябва да съблюдаваме бюджетна дисциплинираност, належащо е понижаване на инфлацията. " сподели той, като добави: " Покриването на критерия инфлация изисква старания. България работи интензивно за подготовка на предприятията и потребителите за преход към новата валута. "

Николов уточни, че Европейската централна банка (ЕЦБ), посредством контрол, ще подсигурява устойчивостта на банковата система след приемането на еврото.

Процесът у нас ще включва ограничения за отбрана на потребителите - вярно превалутиране и двойно обозначаване на цените - в лв. и в евро. Този развой ще приключи една година след датата на приемане на еврото.

" След осъществяване на критериите, бизнесът ще има задоволително време. Ползите от еврозоната би трябвало да се усетят от всички жители и предприятия. " - сподели Николов. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР