Украинският президент Володимир Зеленски направи днес видеообръщение към Нюйоркската фондова

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи днес видеообръщение към Нюйоркската фондова
Коментари Харесай

Зеленски рекламира възможностите за инвестиране в Украйна пред Уолстрийт

Украинският президент Володимир Зеленски направи през днешния ден видеообръщение към Нюйоркската фондова борса, с цел да популяризира опциите за задгранични вложения в своята страна, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато Украйна е нападната от Русия и краят на войната не се вижда.

" Ние ще възстановим нашата стопанска система. Предлагаме ви, на вас и на вашите компании, опцията да работим дружно в интерес на всички нас ", сподели украинският президент в авансово записаното послание, което бе излъчено на гигантския екран на Уолстрийт.

По публични данни брутният вътрешен артикул на Украйна е намалял с 15,1 % през първото тримесечие на годината на годишна основа и с към 40 % през второто, отбелязва Агенция Франс Прес.

Обръщението наЗеленски бе излъчено броени секунди преди началото на борсовата търговия на Уолстрийт през днешния ден. То се вписва в рекламна акция за привличане на задгранични вложения в Украйна.

В началото на юли украинският министър председател Денис Шмигал сподели, че следвоенното възобновяване на страната му ще коства към 750 милиарда $.

Американските частни вложения в Украйна предходната година са били единствено 532 милиона $, въпреки че са били с 32 % повече от миналата, по данни на държавното управление на Съединени американски щати.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР