Украинският президент Володимир Зеленски каза в четвъртък, че ще настоява

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в четвъртък, че ще настоява
Коментари Харесай

Украйна ще настоява за международно разледване на сваления самолет

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в четвъртък, че ще упорства за интернационално следствие на самолетната злополука на 24 януари в съветската Белгородска област, пренасяща украински военнопленници за замяна, предава Анадолската организация (АА).

В изказване в Telegram Зеленски сподели, че е извикал ръководителите на армията и разузнаването на Украйна за случая, като добави, че службата за сигурност на Украйна проверява всички условия

" Очевидно е, че руснаците се намесват в живота на украинските пленници , в възприятията на техните родственици и в страстите на нашето общество. Всички ясни обстоятелства би трябвало да бъдат открити... Самолетът се разруши на съветска територия - отвън нашия надзор. " Факти " са основната дума в този момент ", акцентира той

" Инструктирах министъра на външните работи на Украйна да даде на нашите сътрудници информацията, с която Украйна разполага. Нашата страна ще упорства за интернационално следствие ", сподели той.

Руското министерство на защитата, че е свалила аероплан, пренасящ пленени украински военнослужещи за замяна на пленници.

Твърди се че на борда е имало 65 пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили , шестима членове на екипажа на самолета и трима ескортиращи. Екипажът и всички пасажери на самолета са били убити, сподели той, като го назова " терористична офанзива " , проведена, с цел да упрекна Русия в убийството на украински военнослужещи.

Украинските управляващи са били " добре осведомени с планувания превоз " авансово, акцентира министерството.
 Генщабът на Украйна съобщи, че и в бъдеще ще унищожава самолети
Генщабът на Украйна съобщи, че и в бъдеще ще унищожава самолети

Украинските медии поясняват това като мълчешком самопризнание за умишленo събаряне на самолета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР