Украинският президент Володимир Зеленски говори на руски във вечерното си

...
Украинският президент Володимир Зеленски говори на руски във вечерното си
Коментари Харесай

Зеленски призова руските войници да откажат да се бият, Москва засилва атаките в Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски приказва на съветски във вечерното си видеообръщение, като призова съветските бойци да откажат да се бият в Украйна. Той сподели още, че даже техните генерали чакат десетки хиляди от тях да умрат, съобщи Асошиейтед прес.

Зеленски съобщи, че Русия набира нови бойци „ със слаба мотивация и малко военен опит “ за бойните съединения, които са понесли тежки жертви при започване на войната, тъй че те да бъдат хвърлени назад в борбата. Той съобщи, че руските командири доста добре схващат, че хиляди бойци ще умрат и хиляди ще бъдат ранени през идните седмици.

„ Руските командири лъжат бойците си, когато им споделят, че могат да бъдат подведени под сериозна отговорност, в случай че откажат да се бият и не им споделят, да вземем за пример, че съветската войска приготвя спомагателни хладилни камиони за запазване на телата. Не им споделят за новите загуби, които генералите чакат “, сподели Зеленски. „ Всеки съветски боец към момента може да избави личния си живот. По-добре е да оцелеете в Русия, в сравнение с да загинете на наша земя “, уточни още Зеленски, написа Българска телеграфна агенция.
Москва ускорява офанзивите си в Донбас, Херсон минава на рубли
Москва ускорява офанзивите си в южната и източната част на Донбас. Руски ракети удариха летището в Одеса. Руска ракета, изстреляна от Крим, е разрушила пистата на основното летище в град Одеса, съобщи регионалният шеф Максим Марченко. Няма жертви и потърпевши. Летището към този момент не може да се употребява, оповестиха украинските военни.

Президентът Володимир Зеленски даде обещание то да бъде възобновено. В следващото си видео послание той сподели: „ Пистата на летището в Одеса беше разрушена. Ние, несъмнено, ще я възстановим. Но Одеса в никакъв случай няма да не помни държанието на Русия към нея “. От Москва няма коментар за удара. От през днешния ден до 3 май в Одеса е натрапен комендантски час.

Украински бойци оповестиха през вчерашния ден, че 20 цивилни - дами и деца - са напуснали завода „ Азовстал “ в Мариупол. По-рано в града дойдоха представители на Организация на обединените нации, с цел да договарят за евакуирането на блокираните в завода цивилни, които съгласно украинските управляващи са стотици.
Руските сили са нанесли удари в източния украински район Донбас. Те се пробват да завладеят регионите Лиман в Донецк и Сeверодонецк и Попасна в Луганск, към този момент без триумф.
Руската рубла ще се употребява в Херсон от през днешния ден, оповестиха подкрепяните от Русия сили, които поеха контрола над южния украински град. Междувременно съветското министерство на защитата заяви, че при обстрел от украински сили на села в Херсонска област са били убити и ранени цивилни. Няма информация по кое време е осъществен обстрелът, написа БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР