Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че неговото правителство е

...
Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че неговото правителство е
Коментари Харесай

Украйна успокои пазарите

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден съобщи, че неговото държавно управление е успокоило пазарите, опасяващи се от съветска военна атака против Украйна, и че националната валута, гривната, още веднъж укрепва след спад, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

" Предприехме доста разнообразни стъпки, стабилизирахме гривната, успокоихме пазарите ", сподели Зеленски, говорейки дружно с гостуващия нидерландски министър председател Марк Рюте. " Мога отговорно да заявя, че през днешния ден виждаме, че националната валута укрепва ", добави той. Украинското държавно управление разкритикува, съгласно него, паникьорски изказвания от страна на западните съдружници за идна съветска инвазия, като сподели, че сходни предизвестия нанасят удар върху доверието в украинската стопанска система, отбелязва Ройтерс. Искаме единствено мир, увери Зеленски, само че отбрани правото на Украйна да се отбранява пред риска от съветска инвазия, съобщи Франс прес.

Някои западни страни, като Съединени американски щати, Англия и Полша, взеха решение да доставят оръжия на Украйна поради опасенията от съветско военно навлизане. " Тези оръжия ще са единствено за отбрана, ние мислим единствено за мира, за завършек на окупацията на нашите територии, само по пътя на дипломацията ", съобщи украинският президент. В същото време той акцентира, че Украйна няма да отстъпи " повече нито един сектор от своята територия, без значение от цената ".

Украйна ще построи на своя територия 48 лечебни заведения и рехабилитационни центрове за военни и ветерани в партньорство с Нидерландия, заяви Зеленски на взаимна конференция с Рюте. Нидерландският министър председател прикани да бъдат положени всички вероятни старания за реализиране на деескалация, като акцентира, че е от значително значение разговорът сред Русия, Съединени американски щати и НАТО да продължи. В противоположен случай Нидерландия е пределно ясна, че всяка нова експанзия против Украйна ще докара до съществени последствия, предизвести Рюте.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР