Украинският президент Володимир Зеленски благодари днес на Финландия за подкрепата

...
Украинският президент Володимир Зеленски благодари днес на Финландия за подкрепата
Коментари Харесай

Зеленски благодари на Финландия за подкрепата

Украинският президент Володимир Зеленски благодари през днешния ден на Финландия за поддръжката ѝ във войната с Русия. Той направи това при аудиенция в Киев на финландската министър-председателка Сана Марин, съобщи Ройтерс.

Тя стана следващият европейски водач, посетил Украйна от началото на съветската инвазия на 24 февруари, с цел да изрази взаимност със страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

" За нас военната помощ на Финландия е доста скъпа ", написа Зеленски във Facebook след диалога си с Марин. " Оръжията, санкционната политика и единството на сътрудниците ни по въпроса за присъединението на Украйна към Европейски Съюз - това може да ни даде мощ в отбраната на нашата страна ", акцентира украинският президент

Сред другите европейски водачи, посетили Киев от началото на войната, са председателките на Европейската комисия и на Европейския парламент, Урсула фон дер Лайен и Роберта Мецола, и висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

Финландската министър-председателка отиде и в градовете Ирпен и Буча, северно от украинската столица, където съгласно управляващите съветските войски са правили зверства. Русия отхвърли тези изказвания като " чудовищна операция ", целяща да очерни нейната войска.

Канцеларията на Зеленски заяви, че Марин е похвалила украинците за " геройския дух ", който са посочили във войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР