Засега от ГЕРБ запазват мълчание по отношение на резултата от

...
Засега от ГЕРБ запазват мълчание по отношение на резултата от
Коментари Харесай

А сега накъде: С кой ще е новата “сглобка”?

Засега от ГЕРБ резервират безмълвие във връзка с резултата от изборите. По-рано денем обаче, водачът на партията Бойко Борисов сподели, че няма да направи държавно управление единствено с Движение за права и свободи, макар че една от социологическите агенциипрогнозира сборът на техните депутати да е общо 121, което прави болшинство.

Борисов повдигна завесата и за това кой би могъл да получи възможносттаза сформиране на държавното управление. Той беше безапелационен, че досието с премиерския мандат няма отиде при Мария Габриел, ноче би могъл да я вземе самият той.

Според калкулациите с прогнозните резултати на “Маркет линкс ”, формулата за сформиране на държавно управление е комплицирана. Освен, че мандатите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи вършат 121 депутати, само че Борисов към този момент съобщи, че няма да се коалира с придвижването, другият вид е “невъзможна ” коалиция сред Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, ПП-ДБ и “Възраждане ”, които обаче нямат задоволителен брой депутати - едвам 119.

Към момента всички партии отхвърлят да разясняват резултатите. “Възраждане ” имаха поръчка за конференция, само че към малко преди 20:30 часа водачът на партията даде изказване, в което дефинира изборната интензивност като " ужасяващо ниска ".

Очаквайте детайлности!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР