Котел е един от шестнадесетте български града, приютил на територията

...
Котел е един от шестнадесетте български града, приютил на територията
Коментари Харесай

На гости у каракачанския етнос

Котел е един от шестнадесетте български града, приютил на територията си незабравим етнос, характеризиращ се със загадъчна същина и невероятна орис. „ Черните бегълци “, „ последните номади на Европа “ или „ загадъчния етнос на Балканите “, това са все избрания, с които са известни каракачаните по света.

Днес представители на каракачанската общественост от котленския балкан, „ открехнаха “ леко завесата на непознатото за етническите си корени и особено за гостите на Туристическия информативен център в града, разкриха малко от себе си. Млади и остарели каракачани, преплитаха информацията за историческото си минало с песни, танци и кулинария. Към тях с музикални и презентационни умения, се причислиха Екатерина Дончева и учениците от приблизително учебно заведение „ Георги Ст. Раковски “, за които постройката на ТИЦ-Котел, към този момент е втори дом.

До предишното, сегашното и бъдещето на каракачаните от котленско, ще имате опция да се докоснете по време на осмото издание на фестивала на Етносите, багрите и котленския килим, който ще се организира в дните от 26 до 28 юли, в парк „ Изворите “.

--
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР