Украинският президент Володимир Зеленски благодари днес на американския държавен секретар

...
Украинският президент Володимир Зеленски благодари днес на американския държавен секретар
Коментари Харесай

Зеленски благодари на САЩ за военната помощ


Украинският президент Володимир Зеленски благодари през днешния ден на американския държавен секретар Антъни Блинкън за увеличението на военната помощ от Съединени американски щати за Украйна, съобщи Ройтерс.

" Бих желал да благодаря персонално на вас, на президента Байдън и на американското държавно управление за военната поддръжка за Украйна, за увеличението на тази помощ ", сподели Зеленски на среща с Блинкън в Киев. Благодаря за помощта, " която към този момент се дава от Съединени американски щати и съм сигурен, че ще продължи да се дава ", сподели украинският президент. Държавният секретар на Съединени американски щати през днешния ден в Киев, с цел да даде дипломатически подтик за понижаване на напрежението с Москва по отношение на Украйна, само че предизвести, че Русия може да предприеме " доста бързо " нова офанзива.

След срещите си в Киев Блинкън ще отпътува за Берлин за диалози със съдружници, преди да замине за Женева за среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров, откакто диалозите предходната седмица не доведоха до пробив. Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели, че визитата на Блинкън в Киев цели да препотвърди американската поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Вашингтон заплаши Русия със съществени последствия, в случай че предприеме ново навлизане, в това число с увеличение на американското военно наличие в Европа. " Ако Русия нападне Украйна, ще предоставим спомагателна военна помощ на украинците, по-голяма и по-разностранна от досегашната ", сподели представител на Държавния департамент в навечерието на идването на Блинкън в Киев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР