Украинският посланик в Германия, Андрий Мелник, се замеси в редица

...
Украинският посланик в Германия, Андрий Мелник, се замеси в редица
Коментари Харесай

Защо Зеленски уволни украинския посланик в Германия?

Украинският дипломат в Германия, Андрий Мелник, се замеси в редица огромни кавги и беше остро подложен на критика от западните медии, написа украинското издание " Страна ". Капката, която преля чашата на търпението, бяха хвалебствените му изказвания за украинския националистически водач от времето на Втората международна война Степан Бандера. Авторът на публикацията не изключва обаче дипломатът да бъде нараснал в служба, цитира news.bg.

На 9 юли президентът Володимир Зеленски уволни посланика на Украйна в Германия Андрий Мелник. Той е един от най-необичайните посланици на Украйна. Той е посланик от кариерата, на дипломатическа работа е от 1997 година, само че методът му на държание (и най-важното - това, което казва) опонира на всички одобрени отзиви за работата на един дипломат, написа по-рано за него украионският вестник " Европейская истина ".

В рецензиите към политиците на приемащата страна Мелник постоянно е изострен и несклоняем. По време на престоя си в Берлин той бе забъркан в най-малко пет огромни абсурда:

— Обвинения към някогашния канцлер Ангела Меркел и немския президент Франк-Валтер Щайнмайер, че с политиката си на помиряване са предизвикали съветската експанзия в Украйна.

-Защита на Степан Бандера - съгласно Мелник " няма доказателства, че Бандера е умъртвил стотици хиляди евреи ". Изказването му провокира скандал и в Германия, и в Полша (след този скандал в действителност Мелник беше уволнен).

— Постоянните остри рецензии към немските политици за хипотетично закъснение на доставките на оръжия за Украйна.

— Нарече канцлера Олаф Шолц " намусен лебервурст " поради отхвърли му да отиде в Киев (след като Зеленски отхвърли да предложения президента Щайнмайер там).

- Той укори Германия, че украинските бежанци са нежелани там, че " не са добре пристигнали ".

Преди няколко седмици немските медии предвидиха идна оставка на Мелник. Освен това неотдавна в западните медии бяха оповестени няколко унищожителни публикации, критикуващи този украински посланик. Така груповият Запад сякаш загатна на Киев, че е време Мелник да бъде отхвърлен.

" Междувременно тази оставка може да се окаже покачване. Носят се упорити клюки, че Мелник може да бъде назначен за заместник-министър на външните работи на Украйна ", разяснява телеграм каналът " Политика страна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР