Украинският парламент одобри днес повишението на бившия началник на държавните

...
Украинският парламент одобри днес повишението на бившия началник на държавните
Коментари Харесай

Украйна назначи нови министри, за да се справи с трудните предизвикателства

Украинският парламент утвърди през днешния ден покачването на някогашния шеф на държавните железници в член на кабинета с сектор, включващ основни браншове, в границите на незначителна смяна, целяща да укрепи държавното управление в битката му с съветската инвазия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Олександър Камишин стана министър на стратегическите браншове на индустрията, откакто съумя да направи по този начин, че украинските железници да не спрат по време на войната, трансформирайки се в знак на украинската издръжливост.

 

Парламентът утвърди също разширението на ресора на заместител министър-председателя Михайло Фьодоров и в този момент той ще дава отговор за нововъведенията, развиването на образованието и технологията и ще е отпред на министерството по въпросите на цифровата промяна.

Фьодоров способства доста за напъните на Украйна да си обезпечи потреблението на сателитната интернет услуга " Старлинк " от компанията " СпейсЕкс " на милиардера Илон Мъск.

 

Парламентът поддържа назначението на Оксен Лисовий за министър на образованието и науката. Лисовий бе отпред на Малката академия на науките към Украинската академия на науките и влезе в армията след пълномащабната инвазия на Москва предходната година.

 

Освен че се пробва да преведе страната през съветската инвазия, държавното управление поставя старания за модернизиране на административния уред и премахване на корупцията, защото се стреми към участие в Европейския съюз.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР