Украинският милиардер Вадим Новинский подаде оставка от Върховната рада, където

...
Украинският милиардер Вадим Новинский подаде оставка от Върховната рада, където
Коментари Харесай

Един от най-богатите украинци напуска парламента

Украинският милиардер Вадим Новинский подаде оставка от Върховната рада, където беше определен от партията " Опозиционен блок " в едномандатен изборен регион в Мариупол. В момента политическата организация е неразрешена от съда, защото управляващите в страната я считат за " проруска ".

„ Реших да се отдръпва като национален народен представител на Украйна и да се съсредоточа върху филантропични планове, върху развиването на националната стопанска система, служенето на Украинската православна черква и възобновяване на разрушените църкви “, написа той в изказване, оповестено в канала му в Telegram.

Според украинското издание на списание Forbes, положението на Новински се прави оценка на 1,3 милиарда USD. Той е на четвърто място в листата на най-богатите жители на Украйна. Новински е бизнес сътрудник на най-богатия предприемач в Украйна Ринат Ахметов и също по този начин има дялове в компании, благосъстоятелност на Ахметов. Освен това Новинский е дякон на Украинската православна черква. През 2018 година той беше включен в листата на украинските жители, против които Русия наложи наказания.

Новинский получи украинско поданство през 2012 година, преди този момент е бил съветски жител. Самият предприемач съобщи, че рекомендацията да му бъде обещано украинско поданство е дал Петро Порошенко, който оня миг е бил министър на стопанската система. Партията " Опозиционен блок " беше неразрешена в Украйна при започване на юни с решение на съда в Лвов. Тя е измежду другите партии, чиято активност беше спряна заради обвинявания за връзки с Русия с декрет на украинския президент Володимир Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР