Украинските защитници на Северодонецк водят днес улични сражения в развалините

...
Украинските защитници на Северодонецк водят днес улични сражения в развалините
Коментари Харесай

Зеленски: Водим улични сражения

Украинските бранители на Северодонецк водят през днешния ден улични сражения в руините на града, като се пробват да запазят преимуществото, реализирано с неочакваната им контраатака. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски. Кметът на града Олександър Стрюк сподели през днешния ден по украинската телевизия, че ситуацията остава доста комплицирано, само че бранителите вършат всичко по силите си, с цел да удържат своите позиции, съобщи Ройтерс.

По думите на Стрюк Русия праща подкрепления към града, с цел да го превземе напълно. " Нашите въоръжени сили укрепват позициите си и удържат линията ", акцентира кметът. Това сподели в своето среднощно послание и президентът Зеленски, който разказа гневните боеве по улиците на полуразрушения град. Преди това той съобщи пред кореспонденти, че украинските сили имат " всички шансове " да отхвърлен съперника, макар че той ги превъзхожда по бройка.

Преди украинската контраатака Русия като че ли бе напълно покрай това да обкръжи украинския гарнизон в Луганската област и да отреже основния път до Северодонецк и неговия град близнак Лисичанск на отсрещния бряг на река Северски Донец, напомня Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР