Украинските войски в Херсонска област са свалили късно в понеделник

...
Украинските войски в Херсонска област са свалили късно в понеделник
Коментари Харесай

Украйна свали 3 руски хеликоптера за ден

Украинските войски в Херсонска област са свалили късно в понеделник съветски ударен хеликоптер Ка-52.  Той е бил третият от началото на деня. Това са съобщили от командването на Военновъздушни сили на Украйна, представени от " Укринформ ".

" На 24 октомври към 21:30 ч. в Бериславски регион на Херсонска област поделение на Херсонската зенитно-ракетна бригада на командването на Военновъздушни сили " Юг " смъкна третия за денонощието съветски хеликоптер Ка-52 ", се споделя в отчета.

От командването на Военновъздушни сили не изключват вертолетът да е с мотори, създадени от украински производител.

Както беше обявено по-рано, на 24 октомври украинските сили в Херсонска област единствено за половин час смъкнаха два съветски щурмови хеликоптера Ка-52.

На 23 октомври Службата за сигурност на Украйна задържа президента на АО " Мотор Сич " Вячеслав Богуслаев и основния началник на външноикономическия отдел на компанията по обвинявания в съдействие и подкрепяне и съучастничество с държавата-агресор.
 Зеленски: За 8 месеца война Украйна разруши втората по мощ войска в света
Зеленски: За 8 месеца война Украйна разруши втората по мощ войска в света

В следващото си послание

Според записите на подслушаните диалози на Богуслаев с съветските му сътрудници, компанията наподобява е продавала на Русия моторите за военни хеликоптери макар продължаващата съветска експанзия против Украйна.

Припомняме, че през вчерашния ден в обръщението си президентът Володимир Зеленски означи 8 месеца от началото на войната и съобщи, че за толкоз малко време Киев е разбил втората по мощ войска в света.

" Какво беше реализирано през това време? Ние защитихме независимостта на нашата страна - и Русия не може да промени това. Стъпка по стъпка ние освобождаваме украинска земя. Сега Донбас, Харковска област и Херсонска област са в новините. Но Запорожка област и Крим също ще бъдат там: ще пристигна време - и цяла Украйна ще бъде свободна ", сподели Зеленски.

" Те се молят за нещо в Иран, пробват се да изтръгнат нещо от западните народи - измислят всякакви нелепости за Украйна. Руският капацитет се пилее за война против нашата страна и целия свободен свят. Някога имаше газово въздействие - това е към този момент го няма. Преди имаше военно въздействие - то се изпарява. Преди имаше политическа тежест - в този момент е изолираност. Преди имаше идеологически упоритости - в този момент е просто омерзение ", сподели Зеленски.
 Зеленски пита Израел дали е с демокрацията, или с съветския гнет
Зеленски пита Израел дали е с демокрацията, или с съветския гнет

Украинският президент прикани Йерусалим да се причисли в борбата против Русия

Той добави, че това е доста значима смяна в конфигурацията в тази част на Евразия: колкото повече от капацитета Русия загуби в този момент, толкоз повече действителна независимост ще получат всички нации както към Русия, по този начин и в нейните граници. Украйна ще бъде първа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР