Украинските войски се изтеглиха от източноукраинския град Попасна, съобщи областният

...
Украинските войски се изтеглиха от източноукраинския град Попасна, съобщи областният
Коментари Харесай

Украинските войски се изтеглиха от град Попасна

Украинските войски се изтеглиха от източноукраинския град Попасна, заяви регионалният шеф на Луганска област Сергий Гайдай и по този метод удостовери по-ранни известия, че обитаемото място е завладяно, предадоха организациите.

" За страдание, нашите войски се изтеглиха на известно разстояние от Попасна, тъй като градът от повече от два месеца беше обстрелван ", сподели Гайдай в телевизионно изявление съгласно организация УНИАН.

Украинците са се преместили на авансово готови позиции край града, добави регионалният шеф. Според Гайдай " всичко в Попасна е било сринато със земята ".

По-рано през днешния ден водачът на съветската република Чечения Рамзан Кадиров разгласи, че войските му са открили надзор над по-голямата част от Попасна.

Същевременно регионалният шеф Гайдай заяви за яростни боеве в региона на село Воеводовка, намиращо се в покрайнините на огромния град Северодонецк.

В момента украинските и съветските сили водят мощно оспорвана борба за надзор над на практика всяко обитаемо място в Луганска област, само че съветските проекти " за цялостно завладяване на Луганска област до 9 май " са неизпълними, сподели той. Понастоящем проруските сили управляват към 90 % от територията ѝ.

Миналия месец съветските сили започнаха нова атака по източния фланг на Украйна. Едни от най-ожесточените набези и обстрели бяха точно в региона на град Попасна, който се намира в Луганска област.

Попасна от седмици беше щурмувана от проруските сепаратисти и сили, правилни на Москва, с поддръжка от авиация и артилерия. Руските елементи към този момент един път влязоха в града, който преди този момент беше трансфорат в цитадела от украинците; това се случи тъкмо преди два месеца, на 8 март. Преди експлоадирането на войната в Попасна, както се твърди, са живели към 20 000 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР