От призрачни гори до пълни с кости катакомби, по света

...
От призрачни гори до пълни с кости катакомби, по света
Коментари Харесай

Черната Аги: Мистерията на статуята, която убива

От призрачни гори до цялостни с кости катакомби, по света има доста места, които карат даже най-смелите да треперят. Независимо дали се дължи на тяхната тъмна история или мистериозна атмосфера, тези места и митове непроменяемо разпалват въображението. Темата за гибелта и всичко обвързвано с нея остава табу, а също по този начин е обгърната в суеверия, легенди и предубеждения.

Още от древността гробищата се считат за места за уважение към тези, които са си отишли от този свят. Там можем да почетем паметта на нашите близки, само че също по този начин и да се срещнем с ужасяващи истории и призрачни същества, които бродят нощем. Зловещи скулптури, мрачна сила, надгробни плочи, напукани каменни пътеки и избелели с времето знаци подхранват боязън от непознатото и пораждат истории на ужасите.
                             

Такава е и легендата за Черната Аги - статуята, която убива. Тази история ни описват в рубриката „ Забранени истории с Джуджи “ през днешния ден. Легендата за Черната Аги е една от най-страховитите, предизвикваща съществени безредици измежду хората в Съединените щати. Някои считат, че статуята е сложена от мъж, който решил по този метод да се подиграе на жена си, която не е обичал. 

Други настояват, че това е просто произведение на викторианското изкуство, до момента в който трети считат, че е отдадена на обичана брачна половинка. Според някои хора, оскверняването на статуята е възбудило духа на умрялата жена, което е довело до злокобните събития към нея. Най-любопитната легенда споделя за здравна сестра, работила в локалната болница в Балтимор, в началото на предишния век. По време на дежурствата й започнали да се случват странни неща и доста пациенти умирали. Сестрата била линчувана от жителите на Балтимор, макар че не е била отговорна. Счита се, че в нейна чест е направена статуята. Легендата се популяризира и набира скорост, оставяйки диря в груповата памет на локалните поданици.
                             

За още детайлности по отношение на мистериозната история на Черната Аги, не пропускайте да изгледате видеото нагоре!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР