Украинските военни продължават да унищожават руските окупатори. На 10 декември

...
Украинските военни продължават да унищожават руските окупатори. На 10 декември
Коментари Харесай

Украинските военни продължават да унищожават руските окупатори

Украинските военни не престават да унищожават съветските окупатори. " На 10 декември нашите бойци сполучливо стопираха вражеските офанзиви в Луганска и Донецка области. " Това заяви в постоянната си утринна сводка Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.
 
По Волинското и Полеското направление обстановката остава непроменена, без признаци за образуване на противников настъпателни групировки. 
 
В Северското и Слобожанското направление врагът продължава да държи войските си в граничните региони на Брянска, Курска и Белгородска област. Селищата Винтовка и Могрица в Сумска област и Стрелеча, Зелено, Старица, Огурцово, Варваровка, Черняков, Чугуновка, Двухлетная и Редкодуб в Харковска област са подложени на минометен и артилерийски огън.
 
По Купянското и Лиманското направление окупаторите обстрелваха регионите на Западно, Кисловка, Табаевка, Песчаное, Крахмално, Берестовое, Харковска област, Терни, Донецка област, и Стелмаховка, Новогоровка, Макиевка, Площадка, Невское и Диброва, Луганска област.
 
В направленията Бахмут и Авдеевка врагът обстрелва позициите на украинските сили за защита в региона на повече от двадесет обитаеми места. По-специално, Верхнекаменное, Спорное, Веселое, Берестовое, Билогоровка, Яковлевка, Соледар, Бахмут, Бахмут, Георгиевка, Маринка, Бяла гора, Курдюмовка, Железное и Авдеевка от Донецка област.
 
В посока Новопавловск врагът се опита да удари позициите ни с танкове и артилерия край Велика Новоселка, Нескучне, Пречистовка и Угледар в Донецка област. В посока Запорожие съветските нашественици обстрелват повече от двадесет селища. Сред тях са Зелено поле, Новосилка, Новопол, Времовка в Донецка област и Новоандреевка, Орехов, Гуляйполе, Дорожнянка, Железнодорожное и Малая Токмачка в Запорожка област.
 
По посока на Херсон, предградията и Херсон и други селища по крайбрежието на Днепър са подложени на огнени офанзиви.
 
През миналото денонощие частите на Силите за защита отблъснаха нападенията на съветските окупатори в регионите на Новоселовское, Андреевка, Червонопоповка, Жиловка, Серебрянское и Билохровка в Луганска област и Верхнекаменное, Соледар, Бахмут, Подгородное и Бахмут в Донецка област.
През миналото денонощие частите на ракетните войски и артилерията на украинските сили за защита нанесоха удари по три командни пункта и три региона на концентриране на персонален състав, оръжие и военна техника на окупаторите.
 
Заплахата от ракетни офанзиви против уреди на енергийната система и сериозната инфраструктура в Украйна остава.
 
През последните две седмици във краткотрайно окупираната територия на Луганска област съветските нашественици правят обиски в образователни заведения. Целта е да се разпознават и унищожат книги на украински език и материали, съдържащи украински знаци. С цел попълване на непълния състав на вражеските елементи, настоящи в Северодонецкото направление, на краткотрайно окупираната територия на Луганска област са засилени ограниченията за насилствена готовност.
 
Увеличен е броят на патрулите в град Красный Луч, които ревизират документите на мъжете, връчват им призовки и ги водят в пункт за събиране на мобилизирани мъже.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР