Украинските власти наредиха днес евакуацията на децата от десет населени

...
Украинските власти наредиха днес евакуацията на децата от десет населени
Коментари Харесай

Киев нареди евакуацията на децата от десет населени места около Купянск

Украинските управляващи подредиха през днешния ден евакуацията на децата от 10 обитаеми места, намиращи се покрай град Купянск в Североизточна Украйна, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Военната администрация на Харковска област възнамерява наложителната евакуация на децата от 10 обитаеми места в региона на Купянск ", съобщи в " Телеграм " украинското министерство на реинтерграцията на окупираните територии.

Мярката ще засегне към 275 малолетни, в това число такива, които живеят в самия Купянск - град, който преди войната имаше към 25 000 поданици.

Украинските управляващи към този момент изтеглиха цивилни от региона на Купянск през август поради напредването на съветските сили, чиито позиции се намират на към 10 км от града, отбелязва Агенция Франс Прес.

Въпреки че съветските сили до момента не са съумели да създадат пробив в региона на Купянск, те държат самодейността. Същата е обстановката и край град Авдеевка, който се намира по на юг.

Ръководителят на военната администрация на Авдеевка Виталий Барабаш през днешния ден за следващ път сподели, че " обстановката не е лесна ", като акцентира, че съветските сили обстрелват украинските позиции и града " 24 часа в денонощието ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР