Руските войски не спират да обстрелват Волчанск с различни видове

...
Руските войски не спират да обстрелват Волчанск с различни видове
Коментари Харесай

Руски танкове навлязоха във Волчанск, САЩ отпускат допълнително военна помощ за $2 млрд

" Руските войски не стопират да обстрелват Волчанск с разнообразни типове оръжия, танкове са навлезли в северната част на града ". Това съобщи пред телевизионния канал " Киев24 " Игор Харченко, служител на реда от Волчанската териториална община на Чугуевский регион на Харковска област, предава " Фокус ". Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен заяви, че ще бъдат отделени в допълнение 2 милиарда $ за външно военно финансиране на Украйна.

Харченко означи, че в северните околности на града има съветски войски.

" Продължават уличните боеве. Обстрелът от противотанкови пушки, зенитни оръдия, артилерия и минохвъргачки не стихва. Танкове също са се преместили в северната част и обстрелват града ", съобщи Харченко.

На 15 май представителят на Министерството на защитата на Украйна Дмитро Лазуткин заяви, че съветските сили се пробват да се закрепят в северната част на Волчанск. Обхождат региона на дребни групи.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен заяви, че ще бъдат отделени 2 милиарда $ за външно военно финансиране на Украйна.

Блинкен заяви новината за спомагателната военна помощ на взаимна конференция с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба.

Държавният секретар на Съединени американски щати означи, че военната поддръжка от първия пакет нова спомагателна помощ на обща стойност 60 милиарда $ към този момент е на път за Украйна. Също по този начин, съгласно него, част от нея към този момент е доставена в Украйна.

" Но през днешния ден желая да прибавя към това, като разгласявам, че ще предоставим спомагателни 2 милиарда $ за външното военно финансиране на Украйна ", акцентира Блинкен.

Държавният секретар разясни, че тези средства ще бъдат заделени за първия по рода си фонд за отбранителни предприятия, който ще има три съставния елемент. Една от тях ще се отнася до даването на оръжие.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР