Украинските въоръжени сили успешно използват закупените от Турция военни дронове

...
Украинските въоръжени сили успешно използват закупените от Турция военни дронове
Коментари Харесай

Вижте какво правят турските дронове с руския агресор в Украйна

Украинските въоръжени сили сполучливо употребяват закупените от Турция военни дронове „ Байрактар” против съветския завоевател. Вече бяха публикувани и видеа от сполучливите офанзиви на дроновете, при които съветската военна техника става на пух и прахуляк.

До момента е доказано, че са осъществени две офанзиви по съветски конвои – в Житомирска област и Херсонска област. Една от офанзивите носи и алегорично значение – тя е била осъществена на втората годишнина от нападението на Русия в Сирия против турски боен ескорт (на 27 февруари 2020 г.), при което починаха 34 турски бойци. Това беше най-смъртоностната офанзива по турски бойци в сирийската война.

Валерий Залужний, командващ въоръжените сили на Украйна, разгласява клип във Facebook с фрагменти от сполучливата интервенция на турски дрон против съветски боен ескорт – на към 100 километра от столицата Киев. „ Добре пристигнали в ада”, написа Залужний, поздравявайки съветските бойци. Украинското посолство в Анкара написа в Туитър, че „ който обича розите, ще търпи и бодлите им”, публикувайки и фрагменти от съветското нахлуване против турски бойци в Сирия преди две години. Турция и Украйна не престават да си сътрудничат във военно отношение.

Турските дронове „ Байрактар” потвърдиха своята смъртоносна успеваемост във войната в Нагорни-Карабах, носейки успеха на Азербайджан против арменските окупатори. Сега цел на дроновете са съветските войски. Русия нахлу в Украйна на 24 февруари от три разнообразни направления. Украинската войска досега се бори безстрашно против нашественика и отблъсква офанзивите му. Дронове „ Байрактар”бяха употребявани и в Либия и Сирия, където унищожиха съветска военна техника. „ Форбс” разяснява, че сполучливите удари в Украйна демонстрират, че Русия не е открила надзор над небето, както твърди, и не може дейно да заглуши дроновете със своите системи за радиоелектронна война. Киев към този момент се възползва от триумфите на турските дронове, показвайки на света по какъв начин се води война против неканения завоевател.

- Ukrainian army: tuk-tuk.
- Russian army: who's here?
- Ukrainian army: your ticket to home
— ANTONOV Company
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР