Украинските въоръжени сили си върнаха контрола над стратегическия град Балаклия

...
Украинските въоръжени сили си върнаха контрола над стратегическия град Балаклия
Коментари Харесай

Украйна си върна стратегически град

Украинските въоръжени сили си върнаха контрола над стратегическия град Балаклия в Херсонска област. Новината беше оповестена от президента Володимир Зеленски.

Зеленски разгласява видео в обществените мрежи с украински бойци, стоящи над постройка в Балаклия с гордо развят украински байрак и стъпкано знаме на съветските окупатори. „ Всичко си е на мястото. Знамето на Украйна в свободен украински град под свободното украинско небе! Слава на Украйна “, написа Зеленски.

„ В рамките на продължаващите отбранителни интервенции нашите герои към този момент са освободили десетки обитаеми места. И през днешния ден това придвижване продължи, има нови резултати. Общо от 1 септември са освободени повече от хиляда квадратни километра наша територия. Благодарен съм на всички, които го направиха “, съобщи Зеленски на фона на продължавата контраатака на украинските сили против съветските окупатори.

На доста места в Украйна съветската войска, която на 24 февруари стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, минава в режим „ бягство “. Зеленски даде обещание, че всички окупирани земи ще бъдат освободени от съветските военнопрестъпници, в това число Крим, който е окупиран от 2014 година Русия търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника в тази война, като по данни на Киев 51 250 съветски бойци са убити от началото на нашествието. Москва крие броя на починалите си бойци.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР