Украинските въоръжени сили си върнаха изцяло град Купянск, в североизточната

...
Украинските въоръжени сили си върнаха изцяло град Купянск, в североизточната
Коментари Харесай

Контраофанзива! Украинските сили си върнаха изцяло и Купянск

Украинските въоръжени сили си върнаха напълно град Купянск, в североизточната Харковска област. Руските войски са се изтеглили от позициите си на източния бряг на река Оскол, съобщи Франс прес, като се базира на свои публицисти на място.

При своята контраатака в Харковска област при започване на този месец украинската войска към този момент съумя да си върне огромна част от Купянск - значим железопътен възел. Руските сили обаче продължиха да се държат на източния бряг на Оскол и влизаха в артилерийски дуели с украинските елементи насреща.

Днес украински пожарникари и доброволци са съумели за първи път да доставят филантропична помощ на източния бряг на Оскол, като са минали по пешеходен мост, останал недокоснат. Те раздали 2000 порции храна, обезпечени от Англия.

Журналистите от Агенция Франс Прес са видели пет натрупа на бойци, евентуално руснаци, край унищожени камиони с буквата " Z " - признака на съветската инвазия в Украйна. На източния бряг на Оскол са видяни украински танкове и бронетранспортьори.

Според локални поданици съветските бойци са се изтеглили още във вторник.

Междувременно представител на назначените от Русия управляващи в окупираната част от Харковска област заяви за към 30 убити при украински обстрел на бежански ескорт, съобщи АП.

Виталий Ганчев, ръководителят на окупационната администрация в украинския район, сподели пред съветската държавна телевизия, че при офанзивата са били употребявани " дребни огнестрелни оръжия " и вероятно гранатомети. Седем индивида са били евакуирани сполучливо.

Родион Мирошник, представител на провъзгласената от проруските сепаратисти така наречен Луганска национална република, съобщи пред РИА Новости, че избавителните екипи не могат да приберат телата на убитите, защото украинските офанзиви не престават.

Твърденията на Ганчев и Мирошник не може да бъдат доказани по самостоятелен път, отбелязва АП.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР