Бебе на 9 месеца и половина е в болница, след

...
Бебе на 9 месеца и половина е в болница, след
Коментари Харесай

Бебе е с тежки изгаряния след заливане с вряща вода

Бебе на 9 месеца и половина е в болница, откакто, като по думи на родителите му, се е заляло с вряща вода.

Инцидентът е станал в петък - 21 юни в Благоевград. Детето незабавно е превозено в Спешен център, откъдето са решили да бъде неотложно изпратено в клиниката по изгаряния към ортопедията на " Пирогов ", поради тежките изгаряния сред първа и втора степен, които са засегнали двете ръце и тялото на детето, предава.

Изгарянията са засегнали 20 % от тялото на бебето. Майката на бебето е обяснила, че до момента в който е преобувала по-голямото братче на бебето, то единствено се е заляло с тенджера с вряща на котлона вода.

Според лекари няма заплаха за живота на детето на този стадий, само че следва дълго възстановяване При сходни случаи медиците поучават родителите незабавно да смъкват облеклата, които са поляти със вращата вода, с цел да се избегнат по-сериозни изгаряния.

Противно на всеобщоприетото, обхванатите сектори не трябва да се мокрят със студена вода, с цел да не се инфектират. Веднага би трябвало да потърси незабавна помощ.

От отдел " Закрила на детето " в Благоевград са осведомени със случая и незабавно са подхванали инспекция в дома на бебето. Ще се проведат диалози с родители и родственици, с цел да се обясни имало ли е родителска немарливост, която да е довела до случая.

Резултатите от инспекцията ще бъдат подготвени до дни. До в този момент не са постъпвали никакви сигнали за принуждение или безконтролно държание за фамилията.

От Държавна организация за протекция на детето се самосезира и е уведомила всички органи за протекция. Като ще бъде преценено какви ограничения би трябвало да бъдат взети в съответния случай, откакто станат подготвени резултатите от инспекциите.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР