Украинските въоръжени сили проведоха успешни контраатаки в Северодонецк, Луганска област,

...
Украинските въоръжени сили проведоха успешни контраатаки в Северодонецк, Луганска област,
Коментари Харесай

ISW: Украйна успешно отбранява Северодонецк

Украинските въоръжени сили организираха сполучливи контраатаки в Северодонецк , Луганска област, като по този метод понижиха бойната мощност на съветската войска.

Това се показва в разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Въпреки че съветските сили не престават да хвърлят техника и войски край Северодонецк и Лисичанск, през последните 48 часа украинските военни организираха сполучлива контраофанзива в Северодонецк и отблъснаха съветските войски до източните околности на града. Освен това руснаците са отблъснати от южните обитаеми места.
 Пореден съветски военачалник е погубен в Източна Украйна
Пореден съветски военачалник е погубен в Източна Украйна

Роман Кутузов е умрял в Николаевка в Луганска област

Експертите означиха също по този начин, че украинските сили евентуално се пробват да употребяват продължаващата централизация на Русия върху Северодонецк, с цел да стартират контраатаки в други настъпателни посоки .

" Контранастъпателният напън на Украйна евентуално ще продължи да притегля вниманието на съветските сили към Луганска област и затова ще остави уязвими места в отбранителните старания на Русия в Харковска област и по южната ос ", се споделя в отчета.

Припомняме ви, че съгласно военни специалисти украинските въоръжени сили сполучливо възпират опитите на съперника да обкръжи украинските позиции в Луганска област.
 Испания изпраща ракети и танкове на Украйна
Испания изпраща ракети и танкове на Украйна

Страната ще обезпечи и образование на украинските военни за танковете

По-рано от ISW означиха, че съветските военни не са съумели да щурмуват край Изюм и са възпрепятствани в настъплението си към Славянск в Донецка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР