Мирна среща на върха за Украйна ще се проведе на

...
Мирна среща на върха за Украйна ще се проведе на
Коментари Харесай

Зеленски потвърди официално мирната конференция в Швейцария

Мирна среща на върха за Украйна ще се организира на 15-16 юни  в швейцарския град Бюргенщок , покрай Люцерн, като тя има за цел да бъде платформа, която ще сложи началото на бъдещия кротичък развой, заяви формалният уебсайт на президента на Украйна.

" Организирането на срещата е резултат от координираните старания на украинската и швейцарската страна . На нея ще участват държавни водачи и държавни ръководители от всички континенти. Рамката за работата на това събитие беше създадена и съгласувана по време на поредност от интернационалните срещи на съветници по националната сигурност, инициирани от канцеларията на президента за създаване на украинска мирна формула ", се споделя в изказването.

" Срещата на върха ще бъде платформа за разговор по отношение на методите за реализиране на повсеместен, обективен и дълготраен мир за Украйна в сходство с Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Всички поканени да вземат участие в събитието демонстрираха почитание към тези правила. Срещата на върха е отдадена на създаването на рамка за реализиране на тази цел, с цел да се подтиква бъдещият кротичък развой.

През миналата година дипломатическите старания на Киев бяха ориентирани към използването на " мирната формула на Зеленски " . Украинският президент нееднократно е повтарял, че единствено осъществяването на всичките 10 точки от него може да донесе обективен мир на страната му, а Киев изрично отхвърля да разисква други мирни проекти.

" Формулата на мира " на Зеленски включва:
Радиационна и нуклеарна безопасност Продоволствена сигурност Енергийна сигурност Освобождаване на всички пандизчии и депортирани (включително украински деца) Прилагане на Устава на Организация на обединените нации и възобновяване на териториалната целокупност и международния ред Изтегляне на съветските войски и преустановяване на военните действия Връщане на справедливостта Противодействие на екоцида Избягване на ескалация Установяване на края на войната  Швейцария към този момент не кани Русия на мирната среща за Украйна
Швейцария към този момент не кани Русия на мирната среща за Украйна

Според Берн обаче кротичък развой без Москва е неосъществим

Руската страна не взе участие в срещата . На 13 март формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Русия ще откаже присъединяване в швейцарската среща на върха, даже и представители на Москва да бъдат поканени там.

Президентът Владимир Путин неведнъж е заявявал, че. Американски чиновници споделиха, че считат, че той изчаква президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, преди да направи някаква сериозна стъпка към мир.

Всяка международна мирна среща на върха за Украйна, която изключва Русия, е просто " неуместна " и ще се провали , сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в.

По-рано предишният месец, външният министър Сергей Лавров съобщи , че до момента за разрешаване на спора в Украйна, сподели в четвъртък съветският външен министър Сергей Лавров
 Путин: Русия е подготвена за договаряния, само че няма да даде своето Обновена
Путин: Русия е подготвена за договаряния, само че няма да даде своето

Правим каквото считаме за належащо, каквото желаеме, съобщи той за фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР