Украинските въоръжени сили имат нужда от турски безпилотни самолети и

...
Украинските въоръжени сили имат нужда от турски безпилотни самолети и
Коментари Харесай

Украйна иска да произвежда безпилотни самолети съвместно с Турция

Украинските въоръжени сили имат потребност от турски безпилотни самолети и Киев е подготвен на вид за взаимно произвеждане с трансфер на технологии, съобщи през днешния ден украинският министър на защитата Андрий Таран в изявление за организация ДХА, съобщи ТАСС.

Изпълявайки поставената от президента на Украйна задача за съоръжение на армията със модерно въоръжение, ние стигнахме до убеждението, че са ни нужни турски безпилотни самолети. Съвременните турски бойни безпилотни самолети имат тези специфики, които са ни нужни, сподели Таран. Той добави, че има проекти за прекосяване към взаимно произвеждане с Турция на безпилотни самолети.

Таран посочи, че става дума не просто за основаване на компания, а за трансфер на технологии. Той добави, че Украйна разполага с технологии, които може да показа с турски компании.

Таран уточни, че украинското управление към този момент е съумяло да се убеди в успеваемостта на турските безпилотни самолети, изключително на моделите " Байрактар ".

Украйнският министър на защитата акцентира, че " Турция е основна страна, която ще помогне на Украйна по пътя към реализиране на задачата за влизане в НАТО, по отношение на което страните ще уголемяват съдействието си ".

На 14 декември Украйна заяви, че двете страни са подписали съглашение за произвеждане на корвети и ударни безпилотни самолети за украинската войска. През 2019 година Киев купи и организира тествания на турски безпилотни самолети " Байрактар " ТВ2, които се възнамерява да бъдат снабдени с високоточни авиобомби MAM-L на турската компания " Рокетсан ". Според неофициални данни този контракт е на стойност 69 милиона $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР