Украинските сили вероятно се готвят да започнат или вече са

...
Украинските сили вероятно се готвят да започнат или вече са
Коментари Харесай

Украйна готви контраатака в Херсонска област

Украинските сили евентуално се готвят да стартират или към този момент са почнали контраатака в Херсонска област.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Районът сред фронтовата линия и град Херсон е селски и е формиран най-вече от дребни обитаеми места, за които е по-малко евентуално да рапортуват за напредването на силите и присъединяване им в боеве, което разрешава контролът на терена в този регион да се трансформира, без да се появяват доказателства в отчетите от открити източници . Освен това съветските управляващи нямат тласък да рапортуват за украински териториални придобивки.
 Зеленски: Стъпка по стъпка напредваме в Херсон
Зеленски: Стъпка по стъпка напредваме в Херсон

Русия не съблюдава сделките, съобщи украинският президент

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров уточни, че генерал-полковник Сергей Кузовлев е изпълняващ длъжността пълководец на Южния боен окръг.

Преди това Кузовлев е заемал длъжността шеф на щаба и е командвал съветската формация в Сирия от ноември 2020 година до февруари 2021 година

Посещението на Кузовлев и инспекцията на силите на Кадиров, които идват два дни откакто Кадиров разгласи, че тези батальони няма да бъдат ситуирани неотложно в Украйна, може да поддържа други подмятания, че Кадиров е изправен пред възходящ вътрешен напън.

Съобщава се, че антикадировският батальон " Шейх Мансур " е оповестил въстание против режима на Кадиров на 21 юли, а Кадиров може би ще желае да задържи новосформираните батальони " Ахмат " в Чечения, с цел да се оправи с възможни локални безредици .

Руските сили организираха лимитирани разследващи интервенции източно от Бахмут и продължиха лимитирани наземни офанзиви северозападно от Славянск, източно от Сиверск и южно от Бахмут.
 След Запорожка област и Херсон се готви за противозаконна анексия от Кремъл
След Запорожка област и Херсон се готви за противозаконна анексия от Кремъл

Властите готвят референдум

Кремъл продължи да образува районни доброволчески батальони и евентуално има намерение до края на юли да образува 16 такива батальона .

Руските окупационни управляващи не престават да се приготвят за референдуми за присъединение на окупираните области към Руската федерация и подхващат ограничения за уединяване на окупираните области от неруското осведомително пространство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР