Украинските сили са освободили ключово село в южната област Херсон,

...
Украинските сили са освободили ключово село в южната област Херсон,
Коментари Харесай

Украинските сили продължават с контраофанзивата срещу руската армия

Украинските сили са освободили основно село в южната област Херсон, което ще докара до ускорение на следващото оттегляне на съветската войска.

В телефонен диалог американският президент Джо Байдън заяви на украинския си сътрудник Володимир Зеленски, че Съединени американски щати отпускат на Киев нова военна помощ в размер на 625 милиона $, в това число системи за залпов огън " Хаймарс ".

Украинското знаме към този момент е издигнато над село Давидов брод. Съобщава се и за още няколко други близки села, които са били освободени от окупаторите. Украинските сили превзеха град Дудчани на западния бряг на река Днепър при огромното им нахлуване към Херсонския район.

На изток украинските сили напредват, откакто през уикенда превзеха Лиман, основният съветски бастион в северната част на Донецка област.

Проруският водач в Донецк съобщи, че силите образуват нова отбранителна линия към град Кременная.

Това се случва до момента в който се чака президентът Владимир Путин да подпише укази за анексиране на четири украински района на фона на вилнеещи в тях боеве.

Вчера Горната камара на Народното събрание в Русия единомислещо и без диспути утвърди анексирането на следените от съветската войска територии в Украйна. Ден по-рано законите получиха единомислещата поддръжка и на Държавната дума. Анексирането няма легитимност съгласно интернационалното право и президентът на Украйна Володимир Зеленски ги разгласи за невалидни.

Във вечерното си видеообръщение Зеленски още веднъж съобщи, че украинските сили няма да спрат, до момента в който не освободят страната от окупаторите:

" Украинската войска прави много бързо и мощно нахлуване в южната част на страната ни в границите на настоящата отбранителна интервенция. Само тази седмица, след съветския псевдореферендум, десетки обитаеми места към този момент са освободени - в Херсонска, Харковска, Луганска и Донецка област. Нашите воини не стопират. И е единствено въпрос на време да прогоним окупатора от цялата ни земя. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР