Украинските сили постигнаха известни успехи в битките с руснаците в

...
Украинските сили постигнаха известни успехи в битките с руснаците в
Коментари Харесай

Украйна отчита някои успехи в Северодонецк

Украинските сили реализираха известни триумфи в борбите с руснаците в Северодонецк, само че цялостната военна обстановка в района на Донбас не се е трансформирала денем, сподели президентът Владимир Зеленски в четвъртък. Той благодари на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за обещанието да изпрати ракети на Украйна и сподели, че чака положителни вести за доставките на оръжие от други сътрудници, съобщи Ройтерс.

Руските сили, подкрепени от тежка артилерия, управляват по-голямата част от източния промишлен град Сиеверодонецк, само че боевете не престават, настояват украински управляващи.

“Ситуацията в Донбас не се е трансформирала значително през последните 24 часа. Имахме прочут триумф в борбите в Северодонецк “, сподели Зеленски и добави, че е прекомерно рано да дава детайлности. Той подлага на критика “абсолютно безсмисленото обстрелване “ на северните гранични региони от съветска територия.

“Цялата краткотрайно окупирана територия на нашата страна в този момент е зона на цялостно злополучие, за което Русия носи цялостна отговорност “, сподели украинският президент.

Около 60% от инфраструктурата и постройките в близкия до Северодонецк град Лисичанск са разрушени при съветските офанзиви, споделя Олександър Зайка, който началник на градската военно-гражданка администрация, представен от организация УНИАН. Той добавя, че непрекъснатият обстрел е извадил от строя електроснабдяването, снабдяването с газ, телефонните и интернет връзките.

Ключовият път за доставки и евакуация Бахмут-Лисичанск е отворен, само че непрестанно е бомбардиран, сподели Зайка. Хуманитарните доставки към момента съумяват да доближат града, където е осеяно с дупки от шрапнели и мини.

Зайка заяви, че в Лисичанск към момента има 20 000 души, до момента в който преди войната популацията е било 97 000. Река разделя Лисичанск от другия огромен град в региона – Северодонецк, който още е под непълен украински надзор. И двата града са под съветска блокада.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР