Украинските деца и баби се подготвят за потенциална руска инвазия,

...
Украинските деца и баби се подготвят за потенциална руска инвазия,
Коментари Харесай

Гражданите на Украйна, от баби до деца, се готвят да защитят страната от руска инвазия

Украинските деца и баби се приготвят за евентуална съветска инвазия, като се упражняват по какъв начин да боравят с оръжие, демонстрират тревожни фотоси, оповестяват БиБиСи, ЕнБиСи и " Индипендънт ".

Напрежението продължава да пораства, защото Русия натрупа десетки хиляди бойци по границата с Украйна макар дипломатическите старания за попречване на евентуално гибелен спор.

Украинците наподобява се приготвят за най-лошото, без значение от тяхната възраст или боен опит.

Една 79-годишна прабаба даже взе участие в цивилна бойна подготовка в Мариупол, Източна Украйна. Валентина Константиновска е подготвена по какъв начин да употребява АК-47 от националната армия на страната. " Ще пазя дома си, града си, децата си. Ще направя това, тъй като мисля, че съм подготвен за това. Не желая да изгубя страната си, моя град. "

Но Константиновска признава: " Преминах това образование, само че евентуално няма да бъда годен боец, тъй като тялото ми към този момент не ми служи толкоз добре. И оръжието е прекомерно тежко за мен ".

Членове на отряд на специфичните сили на Украйна образоват жителите да сглобяват и разглобяват, да зареждат муниции и да се прицелват.



Някои родители даже водят децата си на образование в Донецка област на Украйна.

Елена Пиддубна, локална жителка, сподели: " Защо дойдохме със сина ми? Искаме да сме наясно с всичко и желая той да знае какво да прави. "

На друго обучение в Киев Мариана Жагло, 52-годишен маркетолог, сподели, че е подготвена да направи всичко належащо, с цел да отбрани страната си. Майката на три деца се въоръжава със Зброяр З-15, каска и камуфлажна екипировка.

Обучението се случва в миг, когато западните водачи се пробват да успокоят ескалиращото напрежение в Украйна. Германският канцлер Олаф Шолц е през днешния ден в Киев за срещи с украинския президент Владимир Зеленски.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън предизвести, че инвазия в Украйна може да стартира напълно скоро, защото съгласно него районът навлиза в " доста, доста рискова, сложна обстановка ".

Руският външен министър Сергей Лавров сподели в понеделник, че дипломатическите пътища към момента са отворени, а Кремъл съобщи, че опасенията им ще бъдат доста облекчени, в случай че Украйна се откаже от желанието си да се причисли към алианса за сигурност на НАТО.

Британският външен министър Лиз Тръс, която председателстваше съвещание на държавната комисия за изключителни обстановки Кобра, прикани британците да изоставен Украйна по търговски пътища, до момента в който към момента могат, заради риска от " неизбежна съветска инвазия ".

Русия упрекна Обединеното кралство и Съединени американски щати в пропагандна акция и настоя, че е подготвена да продължи договарянията.

Премиерът Борис Джонсън прекъсна плануваното посещаване в Северна Англия, с цел да управлява среща на Кобрата във вторник.

По време на посещаване в корабостроителницата Rosyth в Шотландия, той сподели: " Това е доста, доста рискова, сложна обстановка, ние сме на ръба на бездна, само че към момента има време президентът Путин да се отдръпна. "

Той прикани за повече разговор и прикани Русия да избегне " пагубна " инвазия. Доклади, основани на оценки на американското разузнаване, допускат, че нашествието може да стартира още в сряда.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР