Украински военнослужещи са видяни да използват севернокорейски ракети, които според

...
Украински военнослужещи са видяни да използват севернокорейски ракети, които според
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Украйна атакува руските сили с взети от тях севернокорейски ракети

Украински военнослужещи са забелязани да употребяват севернокорейски ракети, които съгласно тях са били завзети от " другарска " на КНДР страна, преди да бъдат изпратени в Украйна, написа в днешния си брой в. " Файненшъл таймс ", на който се базира Българска телеграфна агенция.

Според украинското министерство на защитата оръжията евентуално са били завзети от руснаците, добавя вестникът.

Съединени американски щати упрекнаха Северна Корея, че дава оръжия на Русия, в това число хипотетични доставки по море, без да посочат доказателства, а севернокорейски оръжия не се виждат постоянно на бойните полета в Украйна.

Северна Корея и Русия отхвърлят да са сключвали покупко-продажби за оръжия.

Но украински войски, употребяващи руските реактивни системи за залпов огън " Град " наоколо до опустошения източен град Бахмут, място на продължителни жестоки сражения, са посочили севернокорейските оръжия, написа английският вестник.

" Файненшъл таймс " напомня, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу направи необикновена аудиенция в Пхенян тази седмица по случай 70-годишнината от края на Корейската война, което бе първото посещаване на най-високопоставения съветски формален представител на защитата след разпадането през 1991 година на някогашния Съветски съюз.

Според Ройтерс по време на визитата си Шойгу е бил сниман да преглежда неразрешени севернокорейски балистични ракети дружно с водача Ким Чен-ун на военно ревю в Пхенян - знак за задълбочаване на връзките сред двете страни в миг, когато всяка от тях се изправя против Съединени американски щати.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР