Здравословното ми състояние се влоши много през последните месеци -

...
Здравословното ми състояние се влоши много през последните месеци -
Коментари Харесай

Освободиха апелативния прокурор на София с почетен знак и награда

" Здравословното ми положение се утежни доста през последните месеци - основно поради несъстоятелните нападки към мен и моите близки. "

Това е написал Радослав Димов - до момента началник на Софийската апелативна прокуратура, в общия чат на прокуратурата, където оповестява, че през днешния ден ще го освободят от поста и от системата въобще. Това стана ясно от думите на Огнян Дамянов на съвещание на Висшия прокурорски съвет, който гласоподава единомислещо оставката.

Димов има поради това, че името му бе забъркано в историите към убития Мартин Божанов-Нотариуса. Още тогава, откакто в изявление излезе, че на юрист е звъняно от името на топ прокурора с оферта да се решат проблемите на клиентите му, самият юрист бе изслушан. Той сподели, че е станало неразбирателство - не му е звънял Димов, а в противен случай - звънял му е чужд човек, а той отвърнал, че познава гласа на Димов и в случай че има нещо да му споделя прокурорът - да се обади персонално.

Повече позвънявания нямало.

ВПС окачестви всичко като " телефонна машинация ".

Още тогава на чуването пред кадровиците обаче, самият Димов загатна, че се бори да почисти името си, тъй като има заболяване, което статистически не му дава още доста живот. После той бе изслушан и в Народно събрание.

В края на обръщението си до сътрудниците през днешния ден той им пожелава мощ и „ да продължат да се борят с несправедливостта “.

Оставката му бе в постоянните точки от дневния ред през днешния ден, обаче стана ясно че е вкарана и изключителна точка - предложение от Огнян Дамянов, Стефан Петров и Евгени Иванов той да бъде награден.

Така съветът единомислещо реши – насърчи Радослав Димов Димов с Личен почетен знак, първа степен - златен и парична премия 1500 лева

Причините са " висок професионализъм, безупречно осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества ".

Иначе забавно е, че Димов идва на самия връх на Апелативна прокуратура, откакто бе административен началник на най-ниското равнище - Районна прокуратура преди Невена Зартова до 2019 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР