Украински национали по кану-каяк ще проведат тренировъчен лагер в Русе47

...
Украински национали по кану-каяк ще проведат тренировъчен лагер в Русе47
Коментари Харесай

Младежкият отбор по кану-каяк на Украйна намери спасение в Русе

Украински национали по кану-каяк ще проведат подготвителен лагер в Русе

47 състезатели и треньори от юношеския тим дойдоха късно нощес в общинската база на езерото Липник.

Младите спортисти са били на лагер в Турция, когато е избухнала войната. Тъй като не могат да се приберат вкъщи, Международната федерация по кану-каяк се е обърнала за подпомагане към европейските си членове, осведоми.

„ България си отвори също сърцето за тях и ги одобри сега тук, на нашето езеро. Те избраха Русе по простата причина, че желаят да са по-близо до дома си, до Украйна. Това не е избавителен лагер, това е подготвителен лагер, ние ще упражняваме взаимно също с нашите спортисти “, показа Евгени Недев, президент на Семеен кодекс по кану-каяк „ Локомотив “-Русе.

За украинските спортисти ще се грижат общината и донори дружно с БЧК и „ Каритас “. Тази заран с тях в общинския хостел в Николово се срещна и кметът на Русе Пенчо Милков.

„ През нощта екипът ни ги е посрещнал, вършим всичко да бъдат комфортно настанени, макар че базата е за 33 души. Надявам се нашата топлота да я усещат, да поддържат висока подготовка. Изразих пред тях страдание за войната и им пожелах по-скоро да се върнат в родината си “, сподели кметът.

Младите украински спортисти споделиха голямата си признателност към Русе и България. Семействата на доста от тях са се разпилели из Европа при бягството от войната.

„ Много е хубаво, че има страни, които могат да приютят спортистите без никакви въпроси и толкоз топло, с хубави условия. Благодаря от името на целия тим, на всички украинци “, споделят Владислав, Яна и Алиса.

„ Страхотно е, че имаме опция да упражняваме и всички победи и триумфи, които ще имаме, ще посветим на вас, на България и на вашия град “, сподели разчувствуван Едем Мурадосилов, ст.треньор на националния младежки тим на Украйна.

Тренировките на украинските спортисти на езерото в Николово ще продължат един месец, като през днешния ден се чака да дойдат и лодките на състезателите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР