Украински и руски официални лица коментират перспективите за бъдеща размяна

...
Украински и руски официални лица коментират перспективите за бъдеща размяна
Коментари Харесай

Украйна иска продължи обмена на военнопленници, Русия готова да говори и с дявола

Украински и съветски публични лица разясняват вероятностите за бъдеща замяна на военнопленници след злополуката на Ил-76 в Белгородска област. Според съветското министерство на защитата. Украйна към момента не е удостоверила тази информация, оповестява Би Би Си.

Украинският комисар по правата на индивида Дмитро Лубинец сподели, че не може да планува дали Русия ще се съгласи да замени военнопленници , само че Киев ще направи всичко допустимо да продължи да връща вкъщи украински жители, арестувани в Руската федерация.

Той не разяснява, само че добави, че " огромен екип от Координационния щаб за военнопленниците непрестанно прави цялата работа, с цел да подсигурява, че обменът се реализира. Но не забравяйте с кого се опитваме да се договорим - с Руската федерация. Хем подло водят война против нас, хем подло договарят " (цитат от Украинская правда).

Комисарят акцентира, че съгласно Женевската спогодба страната, която ги държи в плен, носи цялостна отговорност за живота и здравето на военнопленниците .

" Русия трябваше да осведоми представителите на Международния червен кръст, че ще транспортират военнопленници и по този метод се прави цялата правна работа, с цел да се обезпечат прилични транспортни условия, както и сигурност по време на транспорта "

Ръководителят на комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполов разгласи готовността на Русия да продължи обмена . " Не можем да изоставим нашите момчета и по тази причина ще приказваме даже с дявола, ще работим даже с нечистите, само че би трябвало да измъкнем нашите момчета, нямаме различен избор... Ще приказваме, като вземем поради всички действителности, всички събитията и разбирането за това с кого си имаме работа ", сподели Картаполов пред кореспонденти (цитиран от Интерфакс).

В същото време Кремъл беше по-малко оптимистичен тази заран. " Никой не може да Ви каже по какъв начин това ще се отрази на вероятностите за удължение на този развой (размяната на военнопленници) ", сподели президентският представител Дмитрий Песков.
 Москва не приема интернационално следствие на самолетната злополука
Москва не приема интернационално следствие на самолетната злополука

Песков препрати репортерите за въпроси към администрацията на Володимир Зеленски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР