Украинската Върховна Рада днес, месец след началото на руското нахлуване

...
Украинската Върховна Рада днес, месец след началото на руското нахлуване
Коментари Харесай

Върховната Рада прие закон, предвиждащ 12 г. затвор за сътрудничество с Русия

Украинската Върховна Рада през днешния ден, месец след началото на съветското навлизане в Украйна, гласоподава на последно четене законопроект, който планува " съдействието " с Русия да се санкционира с до 12 години затвор, съобщи Франс прес.

Текстът на законопроекта беше признат с 350 гласа " за ", нито един " срещу " и 39 " въздържали се ", се споделя в прес известие, оповестено на уеб страницата на Върховната Рада.

Така към настоящия украински углавен кодекс се прибавя нов член, озаглавен " Помощ и съучастничество с държавата-агресор ", който санкционира с " от 10 до 12 години " отнемане от независимост всяко " съдействие " с " врага ", неговата администрация, войски или паравоенни формирования. На наказаните също така ще им бъде неразрешено да заемат административни длъжности, в това число на локално равнище, за период до 15 години и може да им бъде конфискува имущество.

Това е първият закон от този жанр, признат от украинския парламент от началото на съветската инвазия на 24 февруари.

" Това е обективна глоба против тези, които оказват помощ на агресора ", приветства закона Олена Чуляк, водач на президентската партия " Слуга на народа ".

Прокуратурата в Херсон, южен украински град, окупиран от съветската войска, неотложно разгласи в Телеграм, че е почнала следствие против " двама поданици " на Нова Каховка, на 80 км източно от града, обвинени, че " по лична воля " са помагали на силите на нашественика.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР