Украинската страна съобщи, че нейните войски са пробили първата отбранителна

...
Украинската страна съобщи, че нейните войски са пробили първата отбранителна
Коментари Харесай

Спешно от Киев! Украинските войски с пробив по руския фронт

Украинската страна заяви, че нейните войски са пробили първата отбранителна линия на Русия на няколко места. Заместник-министърът на защитата Хана Маляр сподели, че украинските сили напредват в региона на Запорожие. Съединените щати също означиха, че Киев е постигнал видим прогрес на южния фронт през последните 72 часа.

Войските на Киев, които се пробват да напреднат през мощно минирани региони от съвсем три месеца, в този момент са се натъкнали на огромни отбранителни съветски укрепления, сподели още Хана Маляр. Тежки боеве се водят в селата към Бахмут в Източна Украйна, които бяха завладяни през май от съветските сили след месеци борби.
-->
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви във вечерния си отчет, че съветските сили не са постигнали прогрес в пет разнообразни бранша на фронта - от Купянск на североизток до разнообразни елементи на Донецка област.

Във Вашингтон представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели, че Съединените щати са " отбелязали през последните към 72 часа забележителен прогрес на украинските въоръжени сили в южната част на страната ".

Правителството на Байдън ще изпрати за пръв път на Украйна бронебойни снаряди с обеднен уран, съобщи " Ройтерс ", като се базира на формален документ и свои източници в Съединени американски щати. Снарядите, които могат да оказват помощ за унищожаването на съветските танкове, са част от нов пакет военна помощ, който се чака да бъде разгласен идната седмица.

Междувременно от военното министерство на Русия оповестиха, че са унищожили украински морски дрон в Черно море, с който Киев се е опитал да нанесе удар по Кримския мост. Военните са свалили и украински дрон над Белгородска област. Нападенията с безпилотни летателни апарати по Русия ще продължат да нарастват, съобщи съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. Той изключи опцията за осъществяване на мирни договаряния, защото това ще бъде еднакво на капитулация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР