Украинската президентша Олена Зеленска призова в емоционална реч работещите в

...
Украинската президентша Олена Зеленска призова в емоционална реч работещите в
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Технологиите трябва да се използват за спасяване на човешки живот, а не за убиване

Украинската президентша Олена Зеленска прикани в прочувствена тирада работещите в софтуерния бранш по целия свят да основат нововъведения за въздържане на Русия и избавяне на хората в родната ѝ страна, съобщи Ройтерс.

" Дистопиите, за които четем в научнофантастичните романи, са по-близо до нас, в сравнение с допускате ", сподели Зеленска пред аудиторията в препълнената зала при откриването на най-голямата софтуерна конференция в Европа " Уеб среща на високо ниво " (Web Summit) в Лисабон, до момента в който показваше видеокадри от последици от нахлуване с дрон в Киев. " Русия слага технологиите в услуга на терора. "

Зеленска дефинира технологиите като едно от " бойните полета " на съветската инвазия в Украйна и добави, че софтуерно съоръжение като дронове и ракети се употребяват " за ликвидиране на хора ", а не за спасяването им.

Съпругата на украинския президент прикани присъстващите в залата, някои от които бяха с украински флагове, да измислят хрумвания " за прекъсване на терора, избавяне на хората и възобновяване на разрушенията ".

По думите ѝ страната ѝ към този момент не може да влага във високи технологии в обекти като учебните заведения, тъй като би трябвало да купува електрогенератори поради съветските офанзиви по енергийната инфраструктура на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР