Украинската армия продължава интензивното обучение на военни служители от въоръжените

...
Украинската армия продължава интензивното обучение на военни служители от въоръжените
Коментари Харесай

За битка в града: Украинските войници извадиха новите противотанкови ракети NLAW

Украинската войска продължава интензивното образование на военни чиновници от въоръжените сили на Украйна за защита с новите противотанкови ракети NLAW. 

Обучението продължава три дни, водено от опитни инструктори от задачата на Обединеното кралство Operation Orbital, Международния център за мир и сигурност  и Националната академия за сухопътни войски Петър Сагайдачного.

Войниците първо овладяват теоретичните основи на използването на актуалните оръжия.

В подготвителния комплекс за „ Битка в града “ се учат на на практика дейности, до момента в който удрят съперника с ракетите NLAW.

Лекото противотанково оръжие ( MBT LAW ), известно като NLAW, е взаимна английска и шведска противотанкова ракетна система с дребен обхват на правилото " стреляш и забравяш ". Проектиран е за приложимост от пехотата, MBT LAW се изстрелва от рамото и е за еднократна приложимост, като се стреля един път преди да бъде изхвърлен.

В момента се употребява от военните сили на Обединеното кралство, Финландия, Люксембург и Швеция, наред с други.

Разработката е взаимно дружество сред Обединеното кралство и Швеция, употребявайки технология, извлечена от BILL 2 (бойна глава с насочване) и AT4 CS (възможност за пердах в лимитирано пространство) системи.

Това е система за елементарно меко изстрелване, което разрешава да се употребява от пехота в затворени пространство, каквито са борбите в градовете. В тази система ракетата първо се изстрелва от пусковата установка, като се употребява запалване с ниска мощ. След като ракетата измине няколко метра в полет, нейната съществена ракета се възпламенява, задвижвайки ракетата от там нататък към задачата. Насочването се получава благодарение на предсказуема видимост. 

За движеща се цел, стрелецът наблюдава задачата за три секунди, а електрониката насочва ракетата, изчислявайки ъгловата скорост на задачата. След изстрелване ракетата лети самостоятелно към задачата, като прави нужните корекции съгласно данните, получени от следенето.  Не е належащо стрелецът да взема поради обсега до задачата. След изстрелване позицията на ракетата в нейната траектория постоянно съответствува с задачата, без значение от обсега. 

Ракетата тежи към 12 кг, което прави допустимо да бъде носена на тил.



Цената е към 37 хиляди $. 

Предполага се, че Украйна към този момент разполага с към няколко хиляди такива системи. 



 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР