Не ни остава много време до приключване на работата по

...
Не ни остава много време до приключване на работата по
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Целта ни е минималната заплата да е колкото може по-висока

Не ни остава доста време до привършване на работата по Европейската инструкция за минималната работна заплата (МРЗ). Ние работим в условия на сериозна политическа неустойчивост, което сигурно се отразява на резултата.

Това сподели президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов при започване на конференцията " Европейската инструкция за минималната работна заплата: Възможности пред синдикатите в България ", съобщи БГНЕС.

По време на форума специалисти в региона разискват на какъв стадий е транспонирането на директивата в България, както и провокациите пред синдикатите, свързани с груповото трудово договаряне.

" Вече у нас беше направена първата стъпка по имплиментирането на директивата. В закона беше въведена методиката, по която се пресмята МРЗ. Докъде ще стигнем, зависи единствено от нас ", сподели Манолов.

Президентът на КТ " Подкрепа " акцентира, че диалогът сред синдикалните организации и работодателските организации в никакъв случай не е преставал.

" Трудно е да се чака доближаване на позициите. Нашата цел е размерът на МРЗ да бъде колкото се може по-висок ", добави той и уточни, че при работодателските организации нещата стоят по друг метод.

" Ясно си давам сметка, че всички страни са разнообразни, народопсихологиите са разнообразни. Ако едно нещо сработи в дадена страна, в друга може да се окаже тъкмо противоположното. Убеден съм, че ще имаме опцията да дебатираме по всички проблеми и, доколкото можем, да създадем първата крачка ", заключи той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР