Украинската армия проби руската отбрана в Южна Украйна, обяви ключов

...
Украинската армия проби руската отбрана в Южна Украйна, обяви ключов
Коментари Харесай

Ключов генерал: Пробихме, руснаците се изтеглят

Украинската войска проби съветската защита в Южна Украйна, разгласи основен военачалник. По думите му след този значим пробив се чака по-бърз прогрес на украинската контраатака в Запорожка област.

Генерал Александър Тарнавски, който командва контраофанзивата, приказва няколко дни след стратегическата победа и завладяването на Роботине.

„ Сега сме сред първата и втората отбранителна линия “, сподели Тарнавски и разясни: „ В центъра на настъплението приключваме унищожаването на вражеските елементи, които обезпечават прикритие за оттегляне на съветските войски зад втората им отбранителна линия. Силно минирана територия забави украинските войски, сапьори прочистват ръчно и през нощта “.

Тарнавски разяснява пред „ Гардиън “, че руснаците „ просто стояха и чакаха украинската войска “.

Той уточни, че украинските елементи към този момент се придвижват с бойната техника, а Русия е предислоцирала войски в региона.

„ Врагът трансферира запаси освен от Украйна, само че и от Русия. Рано или късно обаче руснаците ще изчерпят всичките си добре подготвени бойци. Това ще ни даде подтик да нападаме повече и по-бързо “, счита Тарнавски.

Под командването му украинските войски освободиха южния град Херсон предходната година.

Той регистрира, че когато е почнала контраофазивата през юни, армията „ прекара повече време, в сравнение с чакахме, в разминиране “.

„ За страдание, евакуацията на ранените ни беше затруднена. И това също затрудни нашето нахлуване “, добави Тарнавски.

Генералът призна и тежки загуби за украинската войска:

„ Колкото по-близо до успеха, толкоз е по-трудно. Защо? Защото, за жалост, губим най-силните и най-хубавите. Така че в този момент би трябвало да се концентрираме върху избрани региони и да приключим работата. Без значение какъв брой е мъчно за всички ни “.

В събота президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли рецензиите към контраофанзивата:

„ Въпреки всичко и каквото и да споделят някои, ние напредваме и това е най-важното. Ние сме в придвижване “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР