Украинска журналистка от Радио Свобода“ беше убита вчера при руски

...
Украинска журналистка от Радио Свобода“ беше убита вчера при руски
Коментари Харесай

Украинска журналистка е убита в Киев

Украинска журналистка от Радио " Свобода “ беше убита през вчерашния ден при съветски въздушен удар против Киев, извършен по време на визитата в украинската столица на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, заяви медията, представена от Франс прес.

Вира Хирич почина вследствие на съветски ракетен удар по 25-етажната жилищна постройка, в която живееше, покрай центъра на града, заяви на уеб страницата си Радио " Свобода “ – медия, финансирана от Съединени американски щати.

Тялото на Хирич е било намерено през днешния ден в руините, се споделя в известието. От 2018 година Хирич е работела за бюрото в Киев на украинската работа на Радио " Свобода “. Преди това е сътрудничила на украински телевизионни канали.

По-рано кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че минимум един човек е умрял при този въздушен удар, първи обстрел против Киев от 17 април, без да посочи самоличността на жертвата. Спасителните екипи откриха тяло, до момента в който разчистваха отломките, сподели Кличко. Журналист на Агенция Франс Прес видя спасители да изнасят чувал с мъртвец от руините.

Четирима души, ранени при удара, са в болница, сподели Кличко в друго известие, уточнявайки, че общо над 100 поданици на Киев, 4 от които деца, са били убити, а 435 – ранени, от началото на съветската инвазия на 24 февруари.

Русия удостовери нанасянето на удар с " високоточни оръжия с отдалечен обхват “, като съобщи, че цел са били цехове на галактическата компания " Артем " в украинската столица. Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков сподели през днешния ден, представен от Асошиейтед прес, че Русия е унищожила ракетна установка, употребена от Киев за удари по превзетия от руснаците украински град Херсон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР