Украинска делегация ще преговаря с руската страна в Гомел, съобщи

...
Украинска делегация ще преговаря с руската страна в Гомел, съобщи
Коментари Харесай

Руска и украинска делегация са заминали за Гомел

Украинска делегация ще договаря с съветската страна в Гомел, заяви Националният пресцентър на Беларус, базирайки се на публичния деятел Юрий Воскресенски, оповестява Интерфакс.

„ По моя информация президентът на Украйна Володимир Зеленски е позвънил на президента на Беларус Александър Лукашенко. Беларуският президент го е убедил да избави държавния суверенитет на Украйна и украинска делегация отпътува за Гомел “, сподели Воскресенски.

Ръководителят на съветската делегация Владимир Медински е оповестил, че потегля от Минск към Гомел. Потвърдил е, че украинската страна е оповестила подготвеност за договаряния.

Той им подсигурява цялостна сигурност. Медински разгласи, че Москва е подготвена да беседва с Киев когато и да е от денонощието за постигането на мир.

Воскресенски разгласи, че от украинският хайлайф, на чело с народния представител от Върховната Рада Евгений Шевченко, поискали да се свържат с Лукашенко.

„ Президентът на Беларус, по искане на украинските депутати, се съгласи да беседва със Зеленски и авансово диалогът трябваше да се организира в девет сутринта. В девет Зеленски отхвърли да приказва, явно под въздействието на западни сътрудници.

Тогава ми позвъни депутатът Шевченко и разгласи, че обкръжението на Зеленски са го убедили да набере Лукашенко. Тогава и беларуският президент го убеди да спре протичащото се “, съобщи Воскресенски.

Днес беше оповестено, че съветската делегация е пристигнала в Беларус и чака договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР