Украинката Елина Свитолина записа първата си победа на заключителния турнир

...
Украинката Елина Свитолина записа първата си победа на заключителния турнир
Коментари Харесай

Свитолина срази Халеп и изпрати Гарсия на полуфинал в Сингапур


Украинката Елина Свитолина записа първата си победа на заключителния шампионат на Женската тенис асоциация, който се организира в Сингапур. В последната си среща от груповата фаза в Червената група Свитолина победи с 6-3, 6-4 лидерката в международната класация Симона Халеп (Румъния). За самата Елина срещата бе без значение, само че по този метод четвъртата в света изхвърли румънката от конкуренцията и обезпечи първото място в групата на французойката Каролин Гарсия, която по-рано през днешния ден завоюва с 2-1 сета против Каролин Возняцки (Дания).

Иначе първият сет започва по съвършен метод за украинката, която още първоначално проби подаването на своята съперничка. Впоследствие 4-та в международната класация затвърди преднината си на собствен сервис, с цел да поведе безапелационно с 3-0. До края на частта Свитолина не изпусна водачеството си и справедливо завоюва сета след 6-3 в нейна изгода.

Втората част стартира стремително за Халеп, която проби още на старта, с цел да поведе с 2-0. В ответния гейм обаче украинската ракета мигновено върна брейка, а в седмия гейм осъществя нов подобен, с който дръпна с 4-3 в резултата. До края на мача Свитолина не позволи изненади и след час и 10 минути игра приключи конкуренцията в Сингапур с 1 победа и 2 загуби.

От своя страна лидерката в международната класация завършва със същия баланс шампионата и има огромна възможност да сдаде лидерската си позиция. Мястото ѝ като №1 в света е застрашено от Каролина Плишкова (Чехия), която, с цел да оглави класирането, би трябвало да завоюва трофея в Сингапур.

Така за място на финала в конкуренцията на следващия ден една против друга ще се изправят победителката от Бялата група Каролина Плишкова (Чехия) и втората от Червената Каролин Возняцки (Дания). Другата полуфинална двойка е сред французойката Каролин Гарсия и Винъс Уилямс (САЩ). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР