Ужас във въздуха! Министерството на транспорта на Индонезия ще започне

...
Ужас във въздуха

снимка: SafeNews

Коментари Харесай

Ужас във въздуха! Самолет летя половин час без пилоти

Ужас във въздуха! Министерството на превоза на Индонезия ще стартира следствие, откакто аероплан хвърча близо половин час без водачи. Оказа се, че и двамата са заспали.

Инцидентът се е случил със аероплан на Batik Air. Според прелиминарен отчет, оповестен в събота от Националния комитет за сигурност на превоза (KNKT), и водачът, и вторият водач са заспали по едно и също време за 28 минути по време на полет от Кендари в провинция Югоизточен Сулавеси до столицата Джакарта на 25 януари.

Заради това са настъпили поредност от навигационни неточности защото „ самолетът не е бил в вярната траектория на полета “

Никой на борда – в това число 153 пасажери и четири стюардеси – не е бил ранен по време на полета.  Няма вреди по самолета, се споделя в предварителния отчет на KNKT.

Полетът BTK6723 е траял два часа и 35 минути и е кацнал сполучливо в Джакарта, съгласно Antara и предварителния отчет.

Според отчета вторият водач е уведомил своя втори водач по-рано денем, че не е имал „ подобаваща отмора “.

В полета преди случая вторият пълководец съумял да поспи „ към 30 минути “

След като самолетът напуснал Кендари и доближи крейсерска височина, командирът изискал позволение също да си почине, а вторият пълководец пое самолета. Около 90 минути след началото на полета вторият пълководец „ по нехайство е задремал “.

Дванадесет минути след последното записано предаване от втория водач, районният надзорен център на Джакарта (ACC) се опита да се свърже със самолета. Отговор от водачите по този начин и не идва. Около 28 минути след последното записано предаване, командирът внезапно се разсънва. Тогава той осъзнава, че самолетът не е в вярната траектория на полета.

В този миг той разсънва втория по командване и отговоря на ACC

Посочва се, че командирът е споделил на ACC, че полетът е имал „ проблем с радиокомуникацията “, който е бил позволен.

Докладът не разкрива имената на водачите, само че разпознава командира като 32-годишен индонезиец, а вторият пълководец е 28-годишен индонезиец. Вторият командващ имал едномесечни близнаци. Той признава, че е „ трябвало да се разсънва няколко пъти, с цел да помогне на жена си да се грижи за бебетата “.

„ Ние ще проведем следствие и обзор на нощните полети в Индонезия във връзка с ръководството на риска от отмалялост за Batik Air и други оператори на полети “, сподели генералния шеф на гражданската авиация на министерството Кристи Енда Мурни.

Полетните екипажи на BTK6723 също са приземени според общоприетата оперативна процедура в очакване на в допълнение следствие

Мурни разгласи, че организацията ще изпрати полетен контрольор, акредитиран за разрешаване на проблеми с сигурността (RSI), с цел да проверява повода за случая и да предложи смекчаващи ограничения на операторите и надзорните органи, заяви Antara.

Източник: CNN/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР