Уханен, топъл, намазан с билково масло... Хлябът присъства всекидневно на

...
Уханен, топъл, намазан с билково масло... Хлябът присъства всекидневно на
Коментари Харесай

Три неща, които се случват в тялото, когато спрете хляба

Уханен, топъл, намазан с билково масло... Хлябът участва ежедневно на трапезата ни. Въпреки че потреблението му има редица изгоди за здравето, не трябва да забравяме, че от огромно значение е какво е неговото качество, както и качеството на продуктите, с които е изработен. Някои избират да го месят вкъщи, на ръка или в хлебопекарна, залагат на висококачествени брашна, сред които и такива без глутен. Разбира се, не всеки може да отдели време, с цел да си направи първокласен домакински самун. В идващите редове споделяме три промени, които се случват в тялото ви, когато спрете или намалите потреблението на самун съдържащ глутен.

Кожата ще усъвършенства положението си
Със сигурност сте чували израза „ хубостта стартира от вътрешната страна “ и това е самата истина. Храната, която консумираме ежедневно се отразява на нашето здраве, а това постоянно си проличава извън. Като максимален орган в човешкото тяло, кожата постоянно подсказва, когато нещо в тялото ни е отвън баланс. Така да вземем за пример, някои хора имат хранителна сензитивност към самун и тестени произведения, съдържащи пшеница и други пшенични артикули. Това положение е известно като нетърпимост към пшеница и признаците на нетърпимост към нея, могат да варират от елементарното отичане на корема до по-неприятни положения като акне и дерматит. Много хора с лактозна нетърпимост се отхвърлят от потреблението на млечни артикули, с цел да подобрят своето физическо положение, в това число и здравето на кожата си. Подобни резултати върху положението ѝ се следят и когато потреблението на бял самун и самун съдържащ глутен бива лимитирана. Кожата има по-здрав тип, възпалението понижава.

Ще намалите обиколката на талията
Имате коремче, а бихте желали да свалите няколко сантиметра от талията си... Пробвали ли сте да изключите глутеновия самун от менюто си? Причината доста консумиращи самун да имат мастни натрупвания в региона на талията също постоянно се дължи на нетърпимост към пшеницата, за която даже и не допускат. Хлябът е въглехидратна храна, с висока степен на обработка, съхраняващ се в организма като непотребни мазнини. Въглехидратите имат способността да задържат вода. Затова, когато преминете на диета, в която няма от обичаните ви въглехидрати, първо се разделяте с непотребните течности.

Повишаване на енергийните равнища
Когато консумираме въглехидрати мозъкът ни освобождава химикали, които ни карат да се отпуснем. Забелязали ли сте по какъв начин след потреблението на високовъглехидратна храна като самун, сладкиши, вафли, внезапно се намалява силата ни. Ставаме по-мудни, сънливи. Тестените произведения, включително и хлябът, са храни с висок гликемичен показател. Те покачват равнищата на кръвната захар, което в началото ни кара да се усещаме по-енергични. Но с тези равнища се повишават и стойностите на инсулина, който би трябвало да ги контролира. Скоро по-късно настава и умората, а също по този начин и се усилва желанието още веднъж да хапнем нещо. Изключвайки високовъглехидратните храни от менюто си, бихме могли да балансираме равнищата на кръвната захар и инсулина и да запазим енергийните си равнища в норма.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР