УЕФА незабавно ще осигури средства, които се полагат на клубовете

...
УЕФА незабавно ще осигури средства, които се полагат на клубовете
Коментари Харесай

УЕФА ще помогне на българските клубове с национали

УЕФА неотложно ще обезпечи средства, които се поставят на клубовете от континента, обезпечили свои футболисти за мачовете от квалификациите за Евро 2020. Това беше решено на днешното съвещание на Изпълкома на европейската футболна федерация, което се организира посредством видеоконферентна връзка. Идеята е да се помогне на клубовете в сериозната обстановка, подбудена от пандемията на ковид.

Парите обаче няма да бъдат преведени незабавно, а ще се изчака края на плейофите за Евро 2020 , в които взе участие и България. След техния край, клубовете обезпечили играчи за 39-те национални тима, които не са се класирали за Евро 2020, ще получат общо 50 млн. евро. А тези клубове, които имат представители измежду 16-те финалисти на европейското състезание, ще си разделят 17,7 млн. евро. И тази сума ще е настрана от сумата от 130 млн., която се поставя за присъединяване на играчи на самия заключителен шампионат. Ще има и сума от 2,7 млн. евро, която е планувана за клубове, които са пуснали играчи единствено за плейофите за класиране на Евро 2020.

УЕФА разгласи през днешния ден, че минималната сума, която ще получи един клуб е 3200 евро, а оптималната - 650 000 евро . Общо 676 тима ще бъдат подкрепени. От българските клубове сходни бонуси ще се поставят на " Лудогорец ", " Левски ", " ЦСКА-София ", " Славия ", " Локомотив " (Пд), " Ботев " (Пд), " Черно море ", " Берое ", " Етър " и " Арда ". Отделно ще има и такива обезщетителни средства за клубовете, обезпечили национали и за турнира Лига на нациите.

" Европейските клубове са неразделна част от триумфа на шампионатите за национални тимове под егидата на УЕФА. В тези сложни времена, когато доста клубове срещат финансови провокации, е наше обвързване да осигурим допустимо най-бързо тези заплащания на клубовете ", съобщи президентът на УЕФА Александър Чеферин.

На съвещанието на Изпълкома беше доказано, че шампионатите, които ще приключат наложително поради пандемията, ще дефинират участниците в евротурнирите на база на резултатите си, а не на клубните коефициенти си в евротурнирите. До момента белгийското състезание към този момент бе прекъснато, а се чака удостоверение и за шотландското.

До идната среща на Изпълкома на 27 май всяка федерация би трябвало да показа собствен проект за довеждане докрай на сезона . Засега 3 август е избран за кардинален краен период на шампионатите, които ще бъдат възобновени през юни. Ако някъде подновяването стане през юли, крайният период ще бъде продължен.

Решено беше също европейското състезание за дами, което трябваше да се организира следващата година, да се състои от 6 до 31 юли 2022 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР