Удовлетворени от посещението си в Народното събрание са 97 процента

...
Удовлетворени от посещението си в Народното събрание са 97 процента
Коментари Харесай

97% от посетителите - удовлетворени от посещението си в Деня на отворени врати на парламента

Удовлетворени от визитата си в Народното събрание са 97 % от посетителите в Деня на отворени порти на Народното събрание, взели участие в анкета на Националния център за парламентарни проучвания (НЦПИ).

По мотив 16 април - Ден на Българската конституция и отбелязването на 143 години от приемането на първия български главен закон, Народното събрание отвори вратите си за гости. Гостите имаха опция да се включат в тематично социологическо изследване измежду посетителите в Деня на отворени порти, извършено от Националния център за парламентарни проучвания. В него са взели участие 510 жители.

Изложените оригинали на Търновската и Сребърната конституции са най-харесваното от посетителите събитие от програмата на Деня на отворени порти на Народното събрание (според 81 на 100 от анкетираните). 42 % са отбелязали, че са задоволени от получените книги и други материали, отдадени на Търновската конституция и българския парламентаризъм, а 41 % – от тематичната галерия, отдадена на приемането на Търновската конституция.

По-голямата част от гостите на Народното събрание са показали, че от визитата си са научили нещо ново за историята на българския парламентаризъм и българските конституции (77 на сто). Преобладаващата част от интервюираните биха посетили още веднъж постройката на българския парламент в проведени дни на отворени порти (95 на сто).

Сред посетителите, взели участие в анкетата, доминират хора, които са чели Конституцията (61 процента) и избират да се срещнат с работата на Народното събрание като посетят институцията персонално (89 процента).

Преобладаващата част от посетителите в Деня на отворени порти са дами (61 процента), хора на възраст сред 30 и 49 години, с висше обучение, живеещи в София.

Според мнението на посетилите в Деня на отворени порти на Народното събрание най-важните проблеми, които народните представители би трябвало да решат, са свързани с ниския витален стандарт на популацията, корупцията, системата на опазването на здравето, инфлацията, ниското качество на законодателството, проблемите в системата на образованието и обществената политика, демографската рецесия и правосъдната промяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР