Учредиха областната структура на Българския фермерски съюз в Стара Загора.

...
Учредиха областната структура на Българския фермерски съюз в Стара Загора.
Коментари Харесай

Избраха Стойно Иванов за председател на регионалната структура на Българския фермерски съюз в Стара Загора

Учредиха регионалната конструкция на Българския фермерски съюз в Стара Загора. За неин ръководител беше определен Стойно Иванов. Земеделският производител съобщи изрично, че ще пази ползите на членовете на организацията, които единствено след първото заседание са близо 30. “Щастлив съм, че хората от района се сплотиха към диалогичен човек, който с дългогодишния си труд се е потвърдил пред тях и е спечелил доверието им. ”, сподели ръководителят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов. На учредителното заседание беше определен и директорски съвет, който включва представители на зеленчукопроизводителите, зърнопроизводителите, животновъдите и пчеларите.

Целта на основаването на Съюза и неговите регионални структури е да сплоти концепциите и концепциите на производители и преработватели от цялата страна и от всички сектори, да отстоява политиките и ползите на неговите членове пред държавните органи, да дискутира и ползва сполучливо разпоредбите на селскостопанската политика на Европейския съюз, да насърчи съдействието сред българските и задгранични партньорски организации, да показва пред законодателната и изпълнителната власт належащите проблеми в бранша и да създава устойчиви тактики за развиване. До момента са учредени структури в София, Смолян и Челопеч. След Стара Загора следва основаването на такива и в Пазарджик, Пловдив Бургас.

Българският фермерски съюз сплотява ползите, вижданията и мненията на членовете си и на публичните ползи в региона на аграрния бранш, включително: растениевъдство, отглеждане на животни, хранителна индустрия, преправка и предпазване, търговия на дребно и едро, данъчна лицензионна политика и надзор, гори, дърводобив и преправка, гъбарство и трюфели, риболовство и аквакултури, владеене, стопанисване и прилагане на аграрни земи, коопериране и сдружаване, екология и агроекология, биологично произвеждане и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР