Училищата се дезинфекцират редовно и са безопасни за провеждането на

...
Училищата се дезинфекцират редовно и са безопасни за провеждането на
Коментари Харесай

До 10 деца и един квестор в класна стая по време на изпитите

 Училищата се дезинфекцират постоянно и са безвредни за провеждането на изпитите. Това увери просветителният министър Красимир Вълчев.

Той изясни, че за учениците няма да се обезпечават маски, които по този начин или другояче към този момент не са наложителни, само че учебните заведения са се подготвили с такива за преподавателите.

" Те са го създали значително още през март, преди да се вземе решение за изключителното състояние. Училищата са по-безопасни от това да отидеш до магазина ", разяснява още Красимир Вълчев.

По време на изпитите в стаите ще има до 10 деца, ще се съблюдават ограниченията за разстояние, ще се прави стерилизация, ще бъдат отворени повече входове, с цел да не се позволява скупчването на децата преди и след изпита.

" Не би трябвало да има проблем, има задоволително свободни класни стаи ", сподели министърът.

Квесторите ще са по един в стая. За тях е обсъждано да се отпусне в допълнение заплащане, само че към момента не е взето решение. Вероятно такова ще има идната седмица.

На възпитаници под карантира ще се вършат до 36 часа по-рано PCR проби и ще поставят изпити самостоятелно. В краен случай, някъде може да се отсрочи изпитът.

По думите му 10-11% от децата не са взели участие в отдалеченото подготвени. " Някой от тях заради липса на съгласуваност, само че огромна част и заради липса на предпочитание. Имат мобилни телефони, възлагани са им задания и директно, и посредством мобилни телефони. 3-4% са взели участие в синхронно образование посредством виртуални класни стаи, което е близо до присъственото образование в класната стая ", изясни Вълчев.

Детските градини е допустимо да отворят през май, само че за доста малко време, изясни още министърът. Обсъждат се разнообразни разновидности за това по какъв начин и по кое време децата да се върнат в групите. " Засега решението е по-скоро да бъдем внимателни. Това надвива и при учителите, и при родителите. Между 30-50% от родителите биха си пуснали децата, в случай че отворим детските градини. Други страни вършат опити – 1/3 от децата се връщат в класните стаи, другите са у дома. Такова упражнение не знам до какъв брой ще усъвършенства просветителните резултати ", съобщи Вълчев, представен от " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР